RELAXING

Kuuntelin tänään rentoutuskasettia, jonka avulla pyrittiin löytämään minuus arkisten kiireiden lomasta. Siinä sanottiin, että mitä useammin tapaat todellista minääsi, sitä tutummaksi se tulee. Ja sitten kysymys: Onko todella niin, että yhä harvempi viettää aikaa oman minänsä kanssa sitä tutkiskellen?

Miksi? Siksikö, että on tärkeää suorittaa ja saavuttaa? Siksikö, että suorittaminen koetaan nykyään ainoaksi keinoksi selviytyä, vaikka vähemmälläkin todellisuudessa pärjää. Entä onnellisuus? Eikö pitäisi pyrkiä elämään niin, että aika täällä olisi oman näköistä ja nautinnollista? Mitä virkaa on kaikella rahalla ja materialla? Eikö enää riitä, että tulee toimeen? Miksi haalia suuret määrät jotain sellaista, jolla ei lopulta ole todellisen onnen kanssa mitään tekemistä?

Mä itse olen aina ollut tietoinen kiireidenkin keskellä minuudestani ja tekemisistäni. Olen aina järjestänyt aikaa itselleni, ja puntaroinut sitä, mikä on oikeesti tärkeetä. Päällimmäisenä kaikessa on säilynyt mielessä onnellisuuden ylläpito, ja omana itsenään oleminen. Oon kuulostellut aina kaikkea siltä pohjalta, jos teen niin, oonko onnellinen. En siltä pohjalta, oonko hyvä muiden silmissä tai saavuttanut eniten materiaa toiminnallani.

Olisiko nyt aika varastaa hetkonen minuuden tutkimiseen. Jättää suorittaminen ja rahan kalastaminen sivuun hetkeksi, ja päättää sitten, kumpi tuntuu oikealta: henkinen, vai materiakeskeinen onnellisuus. Vanhat ja viisaatkin sen jo tiesivät, "Mitään et täältä mukaasi saa."

1 kommentti:

  1. Ihan liian hyvä kirjotus :) !! Loistavaa tekstiä, sun ajatusmaailma on niiiiiiiiiiin mainio !! Jään odottelemaan jo innolla uusia tekstejäsi !

    VastaaPoista

Kommenttiboxini on avoin kaikille näkemyksille. Kiitos, että lähetit rakentavan kommentin.

Vastaan Sinulle mahdollisimman pian !