BLOGIMAAILMA

Suuri lukijakunta on "omistavan luokan ongelma". Eli lyhyesti avattuna, mitä enemmän omistat ja kulutat, sitä enemmän lukijoita on. Suosiota riittää, mutta henkilökohtaisuus ja kirjoittajan omat mielipiteet uupuvat täysin. Näen suurimmassa osassa blogimaailmaa pelkkää pintaa. Esillä ovat ostokset ja tilaukset. Juuri ne samat vaatteet, kuin muillakin. Esittelemme "kuukauden suosikit" eli ihanimmat ostokset, ja tätä kutsumme "lifestyleksi".

Se, jolla on kaikista kalleimmat hiuspidennykset, ja opettaa ne kiinnittämään, on kiinnostava. Ja miksi "rekisteröityneitä lukijoita" sitten kaivataan niin kovasti? Miksi se 3 tai 4 numeroinen luku siellä sivun laidassa määrittää ihmisestä yhtään mitään? Mielestäni sisältö ratkaisee.

Arvostan myös mahdollisimman paljon itse tehtyä. Nykyajan blogeissa suuri osa kuvista on netistä kopioituja ja postaukset muistuttavat enemmän Anttilan kuvastoa, kuin yhtään mitään henkilökohtaista ja omaa. Lieneekö syy sitten siinä, etteivät oma ottamat kuvat riitä, tai ole tarpeeksi "hienoja/hyvälaatuisia". Suuri kiitos siis heille, jotka vaivautuvat itse kuvaamaan, tuoden blogielämään unohtunutta ja kaivattua twistiä.

Usein törmätään myös siihen ongelmaan, että kun lukijoita on kerätty tarpeeksi (eli liikaa), ei heitä kohdella enää ihmisinä lainkaan. Sivun ylläpitäjä tuskin koskaan vastaa hälle tulleisiin kommentteihin, ja joissakin tapauksissa jopa korostaa sitä, miten "ei jaksa" vastata ihmisille, jotka haluaisivat kysyä jotain. Mielestäni myös lukijoista kuuluu pitää huolta, ja heitä kuuluu huomioida ja kohdella tasa-arvoisesti. Itsekään en vastaa minulle blogiin tulleisiin kommentteihin, mutta kanssani on sentään jokaisella mahdollisuus käydä keskustelua monessa muussa eri sosiaalisessa mediassa. En koskaan toivoisi omille lukijoilleni sellaista kohtelua, jota itse olen saanut.

Omassa "haave blogimaailmassani" näen erilaisia, ja henkilökohtaisia blogeja, ilman erottavaa tekijää lukijakunnan määrässä rahasta riippuen. Millaisena sä näet blogimaailman sun haaveissa? Onko nyt hyvä, vai toivoisitko jonkun seikan olevan toisin?

ps. Tottakai ymmärrän sen, että on blogeja eri kategorioissa, eikä pelkässä meikkausblogissa välttämättä kerrota kirjoittajasta mitään.

16 kommenttia:

 1. :D Oot kyllä loistava suorine puheines. Arvostan juuriki tällaista suorapuheisuutta. Ja oikeessakin olet vielä ! :))

  VastaaPoista
 2. Osuva postaus! Olen saanut myös kommentteja siitä, että blogini on kovasti massaa vaikka koitan oikeasti tuoda itseni ilmi siellä blogin puolella enkä esittele uusia asioita juurikin suosikkipostauksilla yms, joita näkee jatkuvasti joka puolella. Kuitenkin ne kommentit tuppaavat aina tulemaan niihin kuluttamiseen keskittyviin postauksiin, mistä en itse tykkää. Haluaisin kirjoittaa enemmän koskettavista aiheista ja saada aikaan keskustelua, mutta eihän niihin kukaan kommentoi mitään juuri koskaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Henkilökohtaisuus palkitaan aina !

   Poista
 3. Mä olen samaa mieltä tuosta, mitä kirjoitit lifestyle-blogista. Siksi mä olenkin ollut kovin nihkeä kuvaamaan omaa blogiani sillä sanalla, vaikka en mä tiedä mikä muukaan kuvaa tuota paremmin sitä, että kerron mun elämän menosta :D Kuulostaahan se lifestyle varsinkin noin enkuksi kirjoitettuna hienolta. Ehkä mä alan omastani käyttää nimeä "elämäntyyli-blogi", kuulostaa paljon maanläheisemmältä ;) Mäkin tykkään persoonallisesta meiningistä ja jos blogi on teflon, josta ei saa otetta, se ei jää mieleen eikä näin ollen lukulistalle. Vaikka siellä ois ne miljoona muuta lukijaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, hauska kuulla että jaat saman mielipiteen :)

   Poista
 4. Just tällästä ravistelua blogimaailma kaipaski, just tälläsen tekstin muodossa ! Ihanaa, kirjottaja paikallaan !!

  VastaaPoista
 5. Mahtava postaus ja niin oikeessa. :)

  VastaaPoista
 6. Olipas mukava kirjoitus. :) Aika samanlaisia ajatuksia on ollut. Tuntuu, että vähemmän kaupalliset blogit jää niin vaille huomiota. Joskus on ihan kiva lukea niistä onnistuneista ostoksista ja löydöistä, mutta liika on aina liikaa. Arvostan suuresti niitä, jotka jaksavat seistä oman ideologian ja aiheiden takana myös blogimaailmassa, tuijottamatta niitä lukijamääriä. :)

  http://pikku-bambin.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 7. Kivan olonen sun blogi, löysin sattumalta Googlesta :) Oisin kyllä voinut niin itsekki kirjottaa tän postauksen, aivan samaa mieltä asioista. Voin myöntää, että nyt ku itse on parantunut ja voi sillee hyvin, niin on tullut enemmä kirjoteltua pinnallista, mutta kuiteki pyrin olemaan avoin ja rehellinen. En tykkää massablogeista, multa löytyy vaa kaksi blogia joissa on tuhansia lukijoita, mutta niitäki blogeja oon lukenut sillo ku niissä on ollut 30 lukijaa :D Huomaa kyllä, että mitä enemmä lukijoita, sitä vähemmä vastauksia kommentteihin. Mä itse vastaan aina kommentteihin, musta se on kivaa ja reilua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia kehuista :) Ja nyt vastaan tähän, koska haluan selventää tota kommentteihin vastaamista. Mä oon joutunu riittämiin ikävään välikohtaukseen anonyymien kommentoijien kanssa, joten se joka oikeesti haluaa keskustella, laittaa viestiä omalla nimellään, vastaan mielelläni. Jos alan valitsemaan kelle vastaan kommenttiin ja kelle en, se on mun mielestä epäreilua :)

   Poista

Kommenttiboxini on avoin kaikille näkemyksille. Kiitos, että lähetit rakentavan kommentin.

Vastaan Sinulle mahdollisimman pian !