MIELIPIDEPOSTAUS

Sanan "vammainen" käyttö TÄYSIN väärässä asiayhteydessä. Sanaa saatetaan käyttää nimityksen "tyhmä" tilalla. Minkä logiikan mukaan kukaan esimerkiks kehitysvammainen, on yleisesti tyhmä? Lisäks, usein tietämättömien puheissa LIIKUNTARAJOTTEINEN on sama asia kuin KEHITYSVAMMAINEN. Mitä...?

Kommentointi toisten tilapäivityksiin: "Kiinnosti..." Aijaa, no kiinnosti kuitenkin sen verran, että jaksoit kommentoida.

Morkkaava länkyttäminen "Jee lunta." -tilapäivityksiin. Onko oikeesti tarpeellista kommentoida "Aijaa vittu, enpä huomannu"? Jos ei miellytä, poista kavereista. Ketään ei oo pakotettu lukemaan kenenkään päivityksiä.

Toisten arvostelu "vittuilemalla ovelasti". Miksi vittuilla, jossei ole munaa sanoa mielipidettään suoraa?

Jonkun tekemisten luokitteleminen lapselliseksi. Mä kattelen mielelläni Muumeja, mitä sitten?

Itsensä olemisen välttely kiusaajien pelossa. Oo rohkee ja usko ittees. Sä oot mahtava, kun oot oma itses.

Yleistäminen. "Kaikki naiset on aina sellasia, että..." "Naiset aina sanoo ja tekee niin, että..." Kaikki? Aina?

Sanan "erilainen" käyttö, korostamaan sitä ajattelua, että ihan kuin "samanlaisia" olisi muka olemassa. Aivan, kun olis "erilaiset" ja loput.

Ikärajotteisuus musiikkimaun suhteen. Jos tykkäät Robinista, tykkää, vaikka olisit 13 tai 50, ihan sama mitä kukaan muu ajattelee. Mä tykkään Robinista yhtä paljon kun Jari Sillanpäästäki. Eikä nolota yhtään.

Liiallisuuksiin menevä fanittaminen/massa. Äiti on opettanu aina mulle, että koskaan ei saa elää liikaa toisten kautta. Jokaisen pitäis mun mielestä pystyä oleen sen verran itsenäisiä, että eläis omien ajatustensa johdatuksella, eikä yrittää olla samanlainen, kun joku toinen. Itsenäisyydelle ei mun mielestä oo tarpeeks tilaa nykymaailmassa. Aina kiusataan, jos jotain ei miellytä. Säälittävää.

Tuntemattoman arvosteleminen. Kellään ei pitäis olla aikaa arvostella toista henkilökohtasesti, saatika luokitella tuntematon oman olettamuksensa mukaseks tuntematta tarinaa ulkokuoren takana.

Pelkkä puhe. Esimerkiks kiusaaminen, MISSÄÄN ja KOSKAAN, ei tuu loppumaan pelkällä puheella. Kyse on SUN ja MUN TEOISTA.

1 kommentti:

  1. Ihan älyttömän loistava teksti !! Puhut niin asiaa, ja vieläpä sellaista, jota kukaan muu ei keksi sanoa ! :)

    VastaaPoista

Kommenttiboxini on avoin kaikille näkemyksille. Kiitos, että lähetit rakentavan kommentin.

Vastaan Sinulle mahdollisimman pian !