VIHA

Monesti korvissa särähtelee sana "viha". Ehkä turhankin useasti, turhan monessa asiayhteydessä. Jos tarkastelen juttua oman elämäni näkökulmasta, voin todeta, että itse en vihaa ketään.

Havahduin ajattelemaan asiaa vasta muutamia vuosia sitten, kun mieleeni pulpahti kysymys siitä, mitä viha on. Mitä se oikeastaan edes todellisuudessa tarkoittaa? Miltä viha tuntuu? Ei, en tunne vihaa. Koen liiallisen vihan tuntemisen jopa heikkoutena. On liian heikko antaakseen olla, ja todetakseen, ettei arvosta.

Viha on mielestäni todella voimakas ilmaus, eikä sitä tulisi käyttää niin useassa asiassa, kuin nykyään. Pienimmästäkin saatetaan sanoa, että vihataan. Ehkä joistain asioista tehdään liian suuria ongelmia itselleen, kun järkevämpiäkin tapoja olisi.

Itselläni tämä niin kutsuttu viha ilmenee niin, ettei kunnioitusta kyseistä ihmistä tai toiminta/ajatusmallia kohtaan ole. En kuluta elämääni jatkuvaan vihaamiseen, -en vain arvosta, ja siinä se. Miksi täytyisi vihaamalla vihata? Mitä hyötyä siitä olisi? Viha ei saa mitään muuttumaan paremmaksi maailmassa. Ei se ainakaan tee elämästä yhtään helpompaa.

Ei ole mahdoton tehtävä mielestäni kasvaa henkisesti niin vahvaksi, että osaa ajatella asiaa uudella tavalla. Olisiko jokaisella ehkä nyt sopiva paikka miettiä, onko viha aivan tarpeellinen ilmaisu tuntemukselleen? Vihaa on maailmassa aivan liikaa, se on selvää. Olisimmeko me yksilöt niitä pieniä tekijöitä, joista lähtisi hiljalleen leviämään ajatus vihata vähemmän? Minä olen ottanut aikoinani itseltäni haasteen vastaan, ja tulen haastamaan tähän jokaisen, jonka silmiin tämä teksti osuu.

8 kommenttia:

 1. Magee teksti. Tätä ei oo tullu ajatelleeksi koskaan ennen tätä. Aion varmasti tarkkailla omaa suhtautumistani tästä eteenpäin :) Kiitos herättelystä , iloinen mieli on sinun ja blogisi ansiota :)
  Anni

  VastaaPoista
 2. Kyllä oli hyvin kirjoitettu! Osui ja upposi kovaa. Huomaan itsekin käyttäväni sitä sanaa liian usein, mutta kuten sinä, aloin mietti asiaa tarkemmin ja nyt todella tunnen tietäväni milloin oikeasti tunnen vihaa enkä jotain muuta tunneetta.

  VastaaPoista
 3. Hyvä postaus, pisti ajattelemaan. Kirjoitat muuten tosi hyvin :D

  VastaaPoista
 4. Kuten Sanna sanoi, tämä pisti todella ajattelemaan asioita uudesta näkökulmasta. Kiitos tästä! :)

  VastaaPoista

Kommenttiboxini on avoin kaikille näkemyksille. Kiitos, että lähetit rakentavan kommentin.

Vastaan Sinulle mahdollisimman pian !