NETTIKIUSAAJA

Tartuin eilen nettikiusaajan toimista kaksin käsin kiinni kysyen, 'mitä jäbä duunaa?' Kirjauduin iltasella normaaliin tapaani erääseen sosiaalisen median yhteisöön. Kuten aina, nytkin katseeni kiinnittyi tsekkaamaan, kuka tällä hetkellä on maksanut itsensä sivuston paalupaikalle, ja mitä hän haluaa sanoa. Yllätys ei ollut positiivinen. Ei seuranhakuilmoitus, ei hyvän illan toivotus, -vaan suora loukkaus, jossa kiusaamisen kohteesta puhuttiin nimellä. Miksi teemme tällaista toisillemme? Kaiken lisäksi niille, joita emme tunne lainkaan.

Silmiini osui teksti, jossa ilmaistiin suoraa, että päivä olisi tänään hyvä, ellei NIMELTÄ MAINITTU henkilö pilaisi sitä. Tiesin kenestä puhuttiin. Tiesin hänellä olevan kehitysvamma, joka saattaisi sosiaalisessa tilanteessa erottaa häntä massasta. Halusin kuitenkin varmistaa asian, ja otin homman puheeksi. Kommentoin tekstin kirjoittajalle "Kuka on ********, ja mitä tekee?" Sain vastaukseksi "no sellanen friikki *oksentava hymiö* (linkki henkilön profiiliin). Seuraavaksi valistin häntä vastuuttomasta toiminnastaan, ja siirsin mustalle listalle.

Lisäkseni kukaan ei ollut kommentoinut asiaa kiusaajalle, (ainakaan julkisesti). Miksi? Emmekö uskalla, vai mikä mättää? Olen kuullut puhuttavan hiljaisesta hyväksymisestä. Kyseinen ilmaus kuvastaa tilannetta mielestäni erittäin osuvasti. Onko niin, että kiusaamista vastaan ollaan suurella kannattajamäärällä ainoastaan puheissa? Mutta entä tosipaikan toiminta? Milloin otamme sen askeleen, että puutumme asiaan...

Olen sanaton, että tällaista tapahtuu, mutta toimettomaksi en aio jäädä.

5 kommenttia:

 1. Iha kamalaa et tällästä tapahtuu oikeesti :( mä arvostan sua tosi paljon, ku olit nii rohkee. Haluun kiittää sua sen kiusatun puolest !! <3

  VastaaPoista
 2. Ihailen toimintaasi. Harva ikäisesi osaa ymmärtää moisia asioita.

  VastaaPoista
 3. Sun blogis inspiroi mua ihan hirveesti! Kirjotat niin asiallisesti ja päättäväisesti just siitä mistä sä ite haluut kirjottaa. Oot taitava kirjottaja ja vaikutat mahtavalta ihmiseltä. On hienoo et täs maailmas on sun kaltasii ihmisii jotka puuttuu just tollasen. Ite pyrin kans aina lopettaan kiusaamisen. Inspiroit varmasti monia. Toivottavasti jaksat kirjottaa sun blogia vielä pitkään!

  VastaaPoista
 4. hyvin kirjotettu teksti! kiusaamisesta ja sen ehkäisemisestä puhutaan paljon, mutta se hiljainen hyväksyntäkin on jo yhdenlaista kiusaamista, jos sillä voisi estää kiusaamisen! ablodit täältä sulle! :-)

  VastaaPoista

Kommenttiboxini on avoin kaikille näkemyksille. Kiitos, että lähetit rakentavan kommentin.

Vastaan Sinulle mahdollisimman pian !