KATEUS

Kateus on yksi monista sellaisista asioista, joita iän myötä olen lakannut ymmärtämästä. Se kuuluu myös niihin, joiden esiintymistä omassa toiminnassani olen alkanut tarkkailla entistä paremmin. Lapsena pakokeino kiusaamiselta oli pukeutua muodin mukaan. Nykyään ei mitään muuta tahdokkaan niin kovasti, kuin olla oma erityinen itsensä ja nähdä, kuinka onnelliseksi sellainen vapaus minut tekee. Sellainen, jota kukaan muu ei voi saavuttaa. Jo vuosia olen luonut elämäni sellaiseksi, että voisin itse olla tyytyväinen ja onnellinen. Säilyttänyt mielessäni jatkuvasti ajatuksen siitä, että sillä mitä muut ajattelevat, ei ole merkitystä. Tärkeintä minulle on saada toteuttaa itseäni sellaisena, kuin olen.

Mutta, jos ja kun kateutta silti esiintyy, mihin kadehtivat oikein pyrkivät? Siihenkö, että kaikki olisi sellaista, kuin muilla? Siis kopiota jonkun toisen elämästä...? Mielestäni olemisessaan olisi hyvä pyrkiä siihen, että tekee itse itsestään onnellisen valinnoilla, jotka tuntuvat juuri sinusta oikealta. Jos keskittää energiansa sellaiseen, mitä itse todella haluaa, ei jää kiinnostusta kadehtia toista, sillä onhan jo omilla teoillaan täydentänyt sen tyhjän tilan, jonne kateus usein asettuu.

Haluan kertoa näkökantani toisestakin, hieman samaa aihetta koskettavasta asiasta. Ehkäpä ainoa asia, joka minun on toisinaan vaikea jättää omaan arvoonsa, on matkiminen. Ajattelen olevani kävelijän roolissa, ja matkija on kuin juuri pureskeltu purkka, joka tarttuu kenkäni pohjaan. Tiedostan sen olemassaolon, ravistan kenkää, eikä se jätä minua rauhaan. Purkka ei vain irtoa, vaikka ravistelisin jalkani puuduksiin. Ainoa vaihtoehtoni on riisua kenkä, jättää se maaha lojumaan, ja kävellä pois. Samalla tavoin, kun itse en osaa "fanittaa" ketään, toivon jokaisen olevan itse itsensä "fani" ennen muita.

Vaikka massaan kuuluminen on yksi keino selviytyä elämän aallokoissa, kannustan silti jokaista nuorta uskomaan sekä panostamaan itseensä. Kun elämä on edessä, on äärettömästi mahdollisuuksia toteuttaa itseään. Koen, että itsenään oleminen tullaan palkitsemaan aina. Se ei ole joka tilanteessa helpoin tie, mutta sillä takaat itsesi näköisen elämän, sekä tuhdit eväät kohti onnellisuuden tavoittamista.

2 kommenttia:

  1. Loistavaa ajattelua ja tekstiä jälleen kerran :) *raikuvat aplodit*

    VastaaPoista
  2. Viksuja lauseita likalla !!

    VastaaPoista

Kommenttiboxini on avoin kaikille näkemyksille. Kiitos, että lähetit rakentavan kommentin.

Vastaan Sinulle mahdollisimman pian !