ATERIAMME


Moikka ! 

Haluatko tietää, miten ja mitä meillä syödään? Tässä postaus siitä ! Olemme molemmat kauniin ja maukkaan ruoan ystäviä. Syömme terveen järjen mukaisesti, eli pääasiassa puhtaista aineista itsetehtyä, mutta saatamme joskus paistaa pizzan, kun sitä tekee mieli. Minä henkilökohtaisesti olen erittäin innokas leipuri ja ruoanlaittaja. Samilla ei juurikaan ole taipumusta harjoitella uusia kokkaustaitoja. Suhteessamme se on alusta asti ollut sanomattakin selvää, että minä rakastan ruoan tekemistä ja Sami sotkee lusikkansa soppaan ainoastaan pakastepizzan muodossa tai vaihtoehtoisesti silloin, kun pyydän. Useimmiten minä hoidan ruokien valmistuksen ja Sami erityisesti leivosten ja muiden osalta suorittaa syömisen, sillä intohimoni on leipoa, mutta syömisen suhteen en ole kakku- tai leivosihmisiä lainkaan. Treenaaminen vaikuttaa ruokailuumme siten, että emme ainakaan toistaiseksi punnitse konkreettisesti annoksia, mutta tarkkailemme silmämääräisesti pitkälti sitä, että meistä molemmat syövät tarpeeksi.

Makujen suhteen olemme melko samoilla linjoilla nykyään. Vaikka Samin mieleen onkin enemmän tulinen ruoka, pidämme silti pitkälti samoista makumaailmoista. Maistelemme usein juustoja yhdessä !

Kaiken kaikkiaan monipuolisuus ja puhtaus ovat avainsanat molempien talouksien ruokahuollossa. Ruoan maustaminen on molemmille yksi tärkeimmistä seikoista, jonka suhteen olemme tinkimättömiä. Pyrimme mahdollisimman vähäiseen suolan käyttöön, eli katsomme tarkkaan saavamme tavallisesti ainoastaan tarvittavan määrän suoloja. Emme koskaan osta valmiiksi marinoitua tai maustettua lihaa, vaan valmistamme marinadin itse. Usein liha saa oleskella yön yli jääkaapissa maustumassa.

Aamupala 

Oikeastaan ainoat päivät kun syömme aamupalaa yhdessä, ovat viikonloput. Meillä on tapana laittaa pystyyn hieman suurempi brunssi, joka kattaa usein lounaankin, sillä nukumme yleensä melko pitkään.

Lounas 

Kävelemme omatoimisesti jääkaapille ja teemme esimerkiksi leivän. Sami huomioi kyllä minuakin syömisen suhteen erittäin hyvin, sillä kysyy aina jääkaapille mennessään ottaisinko minä jotain.

Päivällinen 

Päivällinen on useimmiten Samin päätös. Kysyn, mitä hän haluaa, eikä koskaan ole tullut tilannetta etteikö se kelpaisi minullekkin. Äsken kysyttyäni vastaus oli "joku pihvi ja kermaperunat". Tämä vastaus kuvastaa pitkälti sitä, mitä meillä yleensä onkin. Hyvin maustettu ja kauan uunissa hautunut liha kylkiäisenään milloin mikäkin lisuke. Voin sanoa, että jokaiseen päivälliseen panostamme paljon.

Iltapala 

Iltapalaksi yleensä valmistamme jotain pientä ja helppoa. Sellaista, jonka leffaa katsellessa nautimme ja jonka jälkeen on helppo nukahtaa !


Kuten kuvista huomaa, rakastan kaikkea makean näpertämistä.


Käytämme paljon itsepoimittuja marjoja joita säilömme pakkaseen.


Hedelmät ovat suuri osa ruokaympyräämme.Teemme paljon erilaisia hedelmä- ja marjasmoothieita.

Tämän aamun karpalosmoothieen makeutta lisätyn sokerin tilalla antoi mieto banaani.Visuaalisuus on minulle ruoanlaitossa yksi tärkeimmistä tekijöistä.

16 kommenttia:

 1. Tää oli kyllä kiva postaus idea! :)

  VastaaPoista
 2. Aivan ihanat pillit! Muistatko yhtään mistä löytyisi vielä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, -ovat kyllä :) Ne on ostettu muistaakseni melkein 2 vuotta sitten "jostain", en enää muista mistä :(

   Poista
 3. Noi pillit on mahtavia :D

  elamanikuvina.blogspot.fi

  VastaaPoista
 4. Tosi kiva postaus :) Herkullisen näköiset smoothiet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Smoothie on kyllä helppo ja herkullinen tapa aloittaa päivä !

   Poista
 5. Sun blogia on kiva lukea ja liityin lukijaksi :)

  http://lifeisadreamsoenjoyit.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 6. Alkoipa tekemään mieli smoothieta ko tätä postausta luki :) Mä tykkään kans ruokien visuaalisuudesta, tosin duunieväissä sitä ei oikein voi soveltaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Smoothie on ehdottomasti yksi parhaista epäterveellisten herkkujen korvikkeista :) Ja niin, mahdollisuuksien tullen, visuaalisuus tuo ateriaan paljon jollain tapaa... :) Aivan kuten makujen harmonia, on yhtä tärkeää myös visuaalisuuden harmonia yhdistettynä ateriaksi !

   Poista

Kommenttiboxini on avoin kaikille näkemyksille. Kiitos, että lähetit rakentavan kommentin.

Vastaan Sinulle mahdollisimman pian !