MIKSI BIOLOGINEN SIDE EI MERKITSE?

Jokainen meistä on persoona omana itsenään riippumatta siitä, mikä meitä nimellisesti yhdistää, kun DNA -testin tulokset ovat printattuina paperiin. Jokainen meistä on kykeneväinen tekemään toisillemme pahaa. On kyse kahden ihmisen välisestä henkilökohtaisesta kemiasta. Kaikki meistä eivät vain ole keskenään yhteensopivia luonteita tai tule toimeen, olimme sitten sukua tai emme. Olen alusta asti saanut kasvaa ajatukseen, että perheeseen kuuluvat he, jotka ansaitsevat kuulua. Perhe ei merkitse minulle äitiä, isää ja x -määrää lapsia, -minun oma perheeni koostuu lisäkseni lemmikeistä ja kahdesta ihmisestä, joista toinen on kihlattuni.

Onko esimerkiksi perheväkivalta perusteltavissa tai villaisellaan painettavissa ainoastaan biologisten perhesuhteiden varjolla? Itse uskon, että ihminen joka kykenee tuottamaan toiselle niin suurta pelkoa ja tuskaa, ei rakasta eikä näin ollen ansaitse kuulua perheeseen. Kokemani jälkeen totean, ettei biologinen side merkitse mitään. Vaikka onkin olemassa tietynlaisia käsityksiä vanhempien ja lapsen suhteesta ja sen kestävyydestä ikuisuuteen, ei se automaattisesti sido ihmisiä yhteen loppuelämäkseen. Itselleni perhe ei merkitse vain nimeä, joka liittää yhteen ainoastaan saman, tietyn joukon ihmisiä. Perhe on erityistä rakkautta ja varmuuden tunnetta siitä, että ympärillä on joukko luotettavia ihmisiä, joiden rinnalle itse tuntee kuuluvansa. Perhe on luottamusta.

6 kommenttia:

 1. Ystävät ovat perhe jonka valitsemme itsellemme !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, perhe toisessa merkityksessään ja minulle on juuri sitä :)

   Poista
 2. Hey mikä fontti sulla on tuossa sinun bannerissa? :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa ! Valitettavasti en muista nimeä :(

   Poista
  2. Ooks sä mistä sen sit ladannu? :D

   Poista
  3. Olen ladannut fontteja niin monesta paikkaa, että en kyllä osaa varmaa vastausta antaa :) Toivottavasti löydät itsellesi sopivan, vaikka en osannutkaan auttaa enempää !

   Poista

Kommenttiboxini on avoin kaikille näkemyksille. Kiitos, että lähetit rakentavan kommentin.

Vastaan Sinulle mahdollisimman pian !