HYVIEN AJATUSTEN ARKI

Tänään tahdon taistella vastaan stereotypiaa harmaasta, ankeasta arjesta. Olemme tottuneet kuulemaan ympärillämme puhuttavan usein "harmaasta, tylsästä, tavallisesta ja siksi vaikeasta arjesta". Puheenaihe on niin yleinen, ettemme oikeastaan enää edes liikauta korviamme tämän kuullessamme. Olisiko asialle kuitenkin omasta aloitteestamme tehtävissä jotakin?

Miksi muodostamme arjestamme harmaan ajatuksen? Elämmekö pelkästään suorittaen ja odottaen koittavaa viikonloppua, joka todellisuudessa on murto-osa elämästämme koko kokonaisuudessa. Miksi ihmeessä emme tee jokaisista päivistä yhtä arvokkaita, sillä sitähän ne ovat. Jokainen päivämme on arvoltaan samanlainen, sillä jokainen päivä edustaa alati vähenevää aikaa elämämme aikapankissa.

Millaisia ajatuksia herättää mielikuva siitä, miten itse työskentelet oman onnesi eteen? Odotatko muiden käsissä olevien seikkojen muuttuvan syyttelemällä toisia toimistaan, vai elätkö itsellesi? Jokainen meistä on oikeutettu elämään itselleen, olimme sitten vastuussa lapsista tai työstä. Ne ovat osa elämäämme, mutta eivät syy, miksi elämme. Kaiken lisäksi on pystyttävä huolehtimaan omasta jaksamisestaan, jotta voisi olla vastuussa jostakin muusta.

Usein luulemme onnen olevan rikos - ei ole aikaa olla onnellinen, sillä suorittaminen jäisi hetkeksi huomiotta. Totuus on, ettemme ole valmiita luopumaan ansaitsemisen kilpajuoksusta ja siinä samassa unohdamme itsemme. Työskentelemmekö tuolloin itsemme vai saavuttamisen eteen, se jääköön jokaisen itse puntaroitavaksi. Mitkä seikat loppumetreillä ovat ne merkitsevimmät, - sekö, että voit ajattella saavuttaneesi paljon elämässä vai se, että voit todeta saaneesi paljon elämältä? Elämä ei anna mitään ilmaiseksi. Suhtautumalla asioihin tietyllä tavalla, elämä on sellaista kuin teemme siitä. Kummalla puolella sinä seisot - vain itse tiedät vastauksen.

Yksi tärkeimmistä faktoista elämässämme on, että jokainen meistä on vastuussa omasta onnestaan. Toteuttakaamme siis tekoja tämän ajatuksen tiimoilta myös omassa tavallisen tuntuisessa arjessamme. Emme tarvitse kalliita kauneushoitoja tai minimittaisia kaupunkilomia Lontooseen - ratkaisevin tekijä on asenteemme jokaisessa päivässä. Päätös siitä, että ajattelemme tänään eri tavalla kuin eilen ja teemme tavallisuudesta erityistä - tartumme pieniin hetkiin tehden niistä miellyttäviä itsellemme. Toimimme omien mahdollisuuksiemme rajoissa, emme vertaillen irtiottomahdollisuuksia toistemme kanssa, sillä elämäntilanteemme ovat keskenään täysin erilaisia. Meidän tulee löytää kaikkien mahdollisuuksien joukosta juuri ne itsellemme sopivat, jotka mahdollistavat onnellisuutemme arjessa tärkeiden asioiden jäämättä heitteille.

Oma asenteesi lukeutuu yksiin ratkaisevimmista teoista, jonka voit tehdä oman onnellisuutesi eteen. Ilman asenteen muutosta asiat pysyvät samassa valossa ja odottamalla, että joku toinen kääntää toiminnallaan onnellisuutesi suunnan, onnesi ei tule koskaan kukoistamaan. On oltava vahva ja vastuullinen. Ota niskalenkki omasta hyvinvoinnistasi ja mieti, mitkä asiat saavat sinut voimaan paremmin. Me emme tarvitse suuria tekoja, vaan pieniä, meidän näköisiämme hetkiä nurkkakiviksi vahvalle perustalle elämään !

ARKENI PARHAAT PIENET HETKET, TOP 5

Suukko ja halaus

Marsuvauvan pieni nenä aamuisin kurkkimassa häkin raoista

Hetkeksi syventyminen muistoihin

Cappuccino kiireettömänä aamupäivänä

Onnistunut arkiruoka tai muutama Turkinpippuri lempisarjani kera

IMG_7273

7 kommenttia:

 1. Voi että, marsuvauva nyt on sellainen onni että ei pahemmasta väliä! Ihana postaus tämä ^_^

  http://ganbattedesuka.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ovat :-) Ja kiitos paljon, kiva kuulla, että tykkäsit !

   Poista
 2. Tohon asennejuttuun vielä se lisäys et jos ihan oikeesti kaipaa jotain asiaa elämäänsä, ni sit sen eteen voi tehdä töitä ja kyseisen asian saavuttaa. Mä esimerkiks rakastan matkustelua, joten lähdin au pairiksi hankkimaan uusia kokemuksia. Jos joku haluaa vaikka kirjoittaa kirjan ni sit ei muuta ku aloittaa kirjoittamaan. :D Mut ihan törkeen hyvä postaus, täyttä asiaa joka rivi :) Normaalista elämästä saa olla onnellinen, ja monesti ne arjen pienet ilot on lopulta niitä kaikkein suurimpia.

  VastaaPoista
 3. Jäin oikein lukemalla lukemaan ja tutkimaan tätä sun blogia. Kirjotat tosi hyvin ja ajatuksella! Varsinkin tää postaus jotenkin kolahti muhun, tänään miettiny juuurikin näitä asioita! :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, wau, ihana kuulla :-) On aina mukava tietää, että omat ajatukset kolahtaa johonkin toiseen oikealla hetkellä :-) Mukavan aurinkoisia talvipäiviä !

   Poista
  2. Ja niin, kiitos paljon kehuista :--)

   Poista

Kommenttiboxini on avoin kaikille näkemyksille. Kiitos, että lähetit rakentavan kommentin.

Vastaan Sinulle mahdollisimman pian !