SOKERISTA IRTAUTUMISEN MOTIVAATTORIT

Minä en ole riippuvainen sokerista ja koen olevani erittäin maltillinen sen käytön suhteen. Aina on kuitenkin parantamisen varaa, edes hieman !

Edellisten viikkojen aikana olen vähentänyt sokerit miltei olemattomiin. En voisi sanoa syöneeni kovinkaan monena päivänä edes pientä määrää epäterveellisyyksiä. Vaikutukset ovat suorastaan hypänneet silmilleni. Siispä avaankin teille, mikä juuri minut pitää irtautuneena sokerista:

1. Liiasta sokerista saan todella helposti päänsärkyä, -sokeri ei vain istu kehooni. Koen potevani usein ärsyttävän hiertävää päänsärkyä sokerin käytön lisääntyessä. Usein jopa niin, että edellisen illan roskatankkauksen jälkeen herään aamulla kuin krapulassa (jollaisena krapulan kuuleman mukaan käsitän) kamalaan päänsärkyyn... Heti liian sokerimäärän jälkeen poden myös oksettavaa oloa erittäin helposti. Ei kiva !

2. Herkuista erossa pysymisen ansioista kasvojeni iho voi huomattavasti paremmin. Kasvoni ovat aina teini-iästä huolimattakin olleet melko tasaiset ja puhtaat. Sokerin myötä olen kuitenkin huomannut, että finnejä ilmestyy riittämiin ja vastaavasti käytön vähentyessä ihoni on pysynyt tasaisesti erittäin hyvässä kunnossa esimerkiksi kuukautisista huolimatta.

3. Panostan entistä enemmän suuhygieniaan ja haluan myös ruokavalion avulla pitää tilanteen plussan puolella - turhasta sokerista erossa pysyminen on yksi parhaita ratkaisuja suun terveyden edistämiseksi.

4. Minulle ei tule ns. "jaksamattomuuspuuskia". Syön tasaisesti hyvää ravintoa, enkä nosta verensokeriani turhilla sokeripiikeillä. Pysyn virkeänä aamusta iltaan !

5. Aineenvaihdunnan ja yleisen olemuksen suhteen on huomattavasti tasaisempaa, eikä tule vastaan hankalia olotiloja. On tasaisesti nälkä ja oikean aterian jälkeen kylläinen olo, ei pistäviä vatsakipuja eikä ns. "tukkoisaa" oloa.

6. Liika sokeri kovettaa vatsaa, -vähentämällä ruoansulatus rullaa tasaisesti, suolisto pysyy terveenä ja hengitys raikastuu.

Kaikki nämä seikat ovat suoria otteita siitä, miten olen huomannut oman terveyteni parantuneen herkkujen vähentämisen myötä. Jokainen asia itsessään tsemppaa pysymään erossa sokerista, sillä terve ja virkeä olotila on parasta minkä voin omilla teoillani saavuttaa ! Toivottavasti tämä postaus kannusti juuri sinua kurkottamaan kohti terveellistä elämää :-)

PC110259 (2)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttiboxini on avoin kaikille näkemyksille. Kiitos, että lähetit rakentavan kommentin.

Vastaan Sinulle mahdollisimman pian !