UUSI AAMUNKOI


"Jäi ahkera työsi muistoksi meille,
hyvän sydämes ohjeet elämän teille.
Sä aina muistit ja huolta kannoit,
et paljon pyytänyt vaan kaikkesi annoit."


En vielä edes itse käsitä tämän päivän tapahtumia. Yksi puhelu, yksi viesti kuolemasta pudotti olemattomiin erään elämäni merkityksellisimmistä pohjista. Lähde, josta alunperin olen tahdonvoimani perinyt, on sammunut. Loputtomuutta on vaikea ymmärtää, saati pukea sanoiksi. Tiedän vastauksen jokaiseen itselleni esittämääni kysymykseen - näin on parempi, näin piti tapahtua ja kaikki tämä oli odotettavissa ennen pitkää. Kuolemaan ei voi varautua koskaan tarpeeksi.

Kaikesta huolimatta olen kiitollinen, että ehdimme vielä tavata. Mikäli en olisi ollut paikalla tuona perjantaina, olisi se varmasti ensimmäinen asia, jota olisin loppuelämäni katunut. Sinä päivänä ehdin toivoa parempaa huomista, vaikka hymyilin ja sain takaisin vain vakavan ja väsyneen katseen - en edes sitä hymyä, joka jo jonkin aikaa korvasi sanat, jotka osoittautuivat vaikeaksi lausua. Kerroin viimeiseksi tulevani pian takaisin... Kunpa olisin saanut sanotuksi jotain muuta. Kunpa olisin osannut kertoa, miten paljon arvostan.

Uskon edessäni olevan yhä edelleen monet itkut itkettäväksi ja asian konkretisoituvan itselleni vielä jonain päivänä, mutta siihen asti totean vain, että sydämeni on tyhjä ja surusta väsynyt. Toivon, että osaan elämässäni säilyttää viimeiseen asti tuon saman tahdonvoiman ja kerään matkan varrella itseeni sen saman rohkeuden, joka tänään ylitti pelon kuolemasta. 

Mikäli lasken yhteen tämän päivän antamia oppeja, tärkein on, että huominen tulee juuri sellaisena kuin on tullakseen, vaikka kuinka suunnittelisimme. Tämä ei silti vähennä arvoa siltä, että aina tulee tehdä parhaansa. Olennaista kai onkin, että huominen tulee aina, mutta mistään muusta emme voi varmuudella tietää.

4 kommenttia:

 1. Kuolemaan ei tosiaan osaa suhtautua koskaan vaikka siihen olisikin varautunut. :( Voimia sulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta :-( Kiitos paljon, voimat tulevat tarpeeseen <3

   Poista
 2. Olen todella pahoillani puolestasi.. Lämmin osanottoni. ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos osanotostasi. Joka päivä kohti parempaa <3

   Poista

Kommenttiboxini on avoin kaikille näkemyksille. Kiitos, että lähetit rakentavan kommentin.

Vastaan Sinulle mahdollisimman pian !