PARVEKEUNELMIA

Ehdin kuin ehdinkin Suomen pelin päätteeksi vielä täpärästi tämän päivän puolella kirjoittelemaan hieman uudesta parvekeprojektistani, jonka kunniaksi huomenna kilistelen ja grillaan hyvässä seurassa :-)

Aiemmin parveke toimitti virkaansa oikeastaan vain niiden tavaroiden säilyttämisessä, joille ei löytynyt paikkaa sisältä asunnosta. Olisi ollut loppujen lopuksi melko typerää jättää kaikkia niitä neliöitä hyödyntämättä oleskelutilana, joten kesän koittaessa mieleni täyttyi erilaisista tuunausideoista, maalausprojekteista ja viherasetelmista :-)

Vaarini poismenon jälkeen osoittautui korvaamattomaksi itselleni säilyttää jotakin, joka muistuttaisi aina hänestä. Lopulta kotiini päätyi vaarini vanha keinutuoli, jossa hänen muistan usein istuneen. Alkuperäiseltä väriltään keinutuoli oli kellertävää puuta, ja päällä oli hyväkuntoinen lakkaus. Päädyin lopulta maalaamaan keinutuolin pohjamaalilla ja toisen kerroksen väriksi valikoitui juuri sellainen harmaa, joka liittyy vahvasti mielikuvaani vaarista.

Samalla kesämökkimme perukoilta parvekkeelleni tiensä löysi myös vanha, mutta todella hyväkuntoinen saunan porras, joka komeilee nyt paikallaan valkoisena ja sen päälistä komistaa vanha ikkuna, jonka somisteena poistokuva "tässä kodissa asuu rakkaus". Jotta kalusteiden sekaan saatiin eloa, tarttui Plantagenista ja Prisman yrttihyllystä melko laaja kirjo vihreitä. Suurin osa on hyötykasveja, sillä sekä omassa ruoanlaitossa, että marsujen ruokavaliossa yrtit ovat oiva rahan säästökeino kasvattaa itse :-) Parvekkeen ovenpieleen sain kauan haaveilemani ikivihreän !

Toki myös istumatilaa löytyy enemmän, kuin mitä napsimani kuvat antavat ymmärtää, sillä kuvista puuttuu jo muuton yhteydessä hankkimani valkoinen parvekekalusto, -pöytä ja kaksi tuolia ikkunan edessä. Ja vaikka oivaa oleskelutilaa onkin parvekkeen täydeltä, myös marsuille on säilytetty oma, yli kaksi metriä pitkä tilansa parvekkeen vasemmasta sivusta. Voisin siis sanoa, että tällä ratkaisulla kaikki oleellinen on täyttynyt lähes olemattomalla budjetilla, panostuksella omaan kädenjälkeen ja mielikuvituksella, vaikka pieniä yksityiskohtia ja pastellisävyjä kankaissa vielä kaivataankin :-)

  P5120586 (2) P5120588 (2) P5120592 (2) P5170613 (2) P5170616 (2) P5170620 (2) P5170617 (2) P5170623 (2)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttiboxini on avoin kaikille näkemyksille. Kiitos, että lähetit rakentavan kommentin.

Vastaan Sinulle mahdollisimman pian !